(sursa foto: http://www.curaj.net)

Puterea pocaintei

Odata, mi-a povestit un domn o intamplare minunata din viata lui. Si mi-a placut ca, inainte de a incepe firul povestirii, mi-a specificat ca „asa lucreaza” Dumnezeu in viata oamenilor si el a inteles ca astfel a lucrat si in viata lui.

In tinerete a cunoscut o fata care i-a placut mult si a hotarat sa se casatoreasca cu ea. Era inainte de revolutia din ’89. Numai ca mama fetei se impotrivea relatiei lor. Si atunci, cei doi tineri au fugit impreuna si au locuit un timp in alta parte. Pana la urma, insa, mama fetei l-a acceptat si s-au reintors in casa soacrei lui. S-au casatorit si cununat.

Dupa un timp, sotia lui a ramas insarcinata, dar mama acesteia nu voia sa accepte nici in ruptul capului ca vor avea un copil. Si, intr-o zi, fara stirea lui, mama soacra si sotia lui au mers la cineva si au facut chiuretaj. Cand omul nostru s-a intors acasa si-a gasit sotia mai mult moarta decat vie. Si, desi l-a suparat foarte tare ca sotia lui luase decizia aceasta ingrozitoare fara stirea lui, totusi, vazandu-o in starea aceea, nu a mai spus nimic. Dupa mai multe zile, sotia si-a revenit.

Dupa vreun an au reusit sa-si construiasca o casuta si s-au mutat acolo. Omul nostru avea si un salariu bun la serviciu. Apoi,au hotarat amandoi  ca este timpul sa aiba si ei un copil. Dar, n-a venit… Un an, doi, trei…..noua ani!!!

Si omul nostru a inteles ca Dumnezeu este cel care nu voieste sa-i binecuvinteze cu un copil, pentru fapta lor din urma cu mai bine de 9 ani. Daca atunci cand Dumnezeu a binevoit sa le trimita un copil, ei au refuzat, acum Dumnezeu era cel care nu mai dorea sa le daruiasca un copil. Si omul nostru imi spunea ca el a inteles perfect acest fapt si s-a cait profund. Dar, in acelasi timp, s-a resemnat cu ideea ca nu vor mai avea niciodata un copil. Si a mers mai departe….

Intr-o zi, la omul nostru vine fratele lui mai mic. Dorea ca el sa-l imprumute pe acesta cu o suma de bani pentru „o treaba importanta”. Omul nostru l-a intrebat ce anume doreste sa faca cu banii, iar fratele lui i-a spus ca prietena i-a ramas insarcinata si trebuie neaparat sa avorteze. Atunci omul noastru a simtit nevoia sa-i spuna mai multe lucruri. Si i-a reamintit necazul vietii lui, ca nu avea copii tocmai pentru ca in trecut facuse acelasi pacat pe care dorea sa-l savarseasca acum el si prietena lui. I-a mai spus ca, daca intre el si prietena lui sunt sentimente sincere si se vor casatori mai tarziu, de ce sa treaca prin aceleasi probleme prin care trecea omul noastru acum si de ce sa regrete. Deci, a conchis omul nostru, banii ii va primi indiferent ce decizie vor lua el si prietena lui, dar ca ii roaga sa se mai gandeasca inca o data si sa nu ia decizia asa repede.

Discutia dintre cei doi frati a avut o influenta profunda asupra celui mic, care a fost pus serios pe ganduri. Dupa cateva zile de meditat si de discutat cu prietena lui, fratele cel mic l-a sunat pe omul nostru si i-a spus ca nu mai este nevoie de banii aceea si ca vor pastra copilul. Si astfel s-a nascut un copil minunat, un baietel sanatos si frumos, iar la putin timp cei doi tineri s-au casatorit.

Si aici intervine marea dragoste si mila a lui Dumnezeu fata de noi, pacatosii. La scurt timp dupa nasterea acestui copil, al fratelui celui mic, sotia omului nostru, fiul cel mare, a ramas si ea insarcinata! Dupa mai bine de zece ani!!!! Si curand s-a mai nascut  un copil, tot baietel!

Si atunci a inteles omul nostru ca Dumnezeu le-a iertat, lui si sotiei lui, pacatul din trecut. Pentru pocainta omului nostru si pentru ca si-a oprit fratele de la savarsirea aceluiasi pacat, iata ca Dumnezeu s-a milostivit de ei si i-a iertat. Astfel a salvat nu numai copilul fratelui sau mai mic, ci a adus pe lume si pe cel de-al doilea copil, al lui. O singura discutie si o stare de pocainta sincera, au adus pe lume mila lui Dumnezeu si doi copii!

M-a impresionat povestea acestui om, dar si cainta lui sincera. Si m-a bucurat enorm faptul ca el a inteles perfect ca Dumnezeu lucreaza in viata omului si ca niciodata nimic nu e pierdut daca omul se pocaieste sincer si incearca sa nu mai repete greselile trecutului. Daca mai are puterea sa indrepte si pe altii, atunci poate savarsi chiar minuni, pentru ca Dumnezeu revarsa iubirea, mila si harul sau peste „cei blanzi si smeriti cu inima„…

___________________

Pr. Gabriel

Anunțuri