Viata unui preot de spital este deosebita…

Fiecare intalnire personala cu bolnavii este o experienta noua si interesanta.  Fiecare bolnav este un caz unic, special, aparte.  In viata si drama fiecarui bolnav gasesti nu doar un nou si interesant episod din  povestea vietii noastre, dar intotdeauna unul surprinzator. Si nu de putine ori preotul asista la minunatele lucrari ale lui Dumnezeu de mantuire a omului.

Dupa o idee imprumutata de la o anterioara intalnire a preotilor de spitale din capitala, am hotarat sa impartasesc cititorilor si prietenilor blogului nostru cele mai interesante si impresionante momente, intamplari si marturisiri ale minunatei iubiri si milostiviri a lui Dumnezeu fata de noi oamenii manifestata in spatiul alb si mohorat al spitalului. Voi prezenta cazuri speciale, care m-au impresionat si la care am fost intr-un mod sau altul martor. Voi incerca sa culeg pentru cititorii nostri  si alte marturii si intamplari minunate de la alti preoti din spitale.

Scopul nostru este acela de a intari credinta credinciosilor nostri, de a arata mila si iubirea nemarginita a lui Dumnezeu fata de noi pacatosii, de a incuraja pe cei suferinzi, de a indemna la rabdare si nadejde in boala si necazuri, de a marturisi ca Dumnezeu „lucreaza pana acum„.

Lucrarile si minunile savarsite de Dumnezeu in fiecare clipa a vietii noastre nu sunt si nu trebuie, insa, sa fie temelia vietii noastre crestine, pentru ca tot ceea ce tine de credinta noastra nu trebuie sa se bazeze pe „semne„, asa cum doreau evreii sa le trimita Dumnezeu. Si, mai mult, Hristos ii arata Apostolului Toma ca „mai fericiti sunt cei care n-au vazut si au crezut„.

Dar, aceste lucrari minunate, cum le-am numit noi, pot intari credinta deja existenta a crestinului, o pot fortifica si statornici. Pot da speranta si mangaiere celor ce au nevoie. Adica noua tuturor.

Speram ca demersul nostru sa fie unul interesant si util, de folos spre mantuire.

(sursa foto: http://avorturi-copii-ucisi.blogspot.com)

Femeia oprita de Maica Domnului sa faca avort

Intr-o duminica, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, o doamna bolnava, internata in spital, in varsta de 45-50 de ani, mi-a povestit cu lacrimi cum Maica Domnului a oprit-o de la savarsirea unui avort in urma cu mai multi ani.

Se intamplase in tineretea ei. Avand mai multi copii si ramanand din nou insarcinata, planificase impreuna cu sora ei sa mearga la spital sa faca avort.

In noaptea dinaintea avortului, a avut un vis infricosator. Mantuitorul si Maica Domnului erau impreuna cu ea intr-o camera, iar in acea camera era un fotoliu. Doar unul. Domnul Iisus Hristos statea in fata fotoliului, iar Maica Domnului in spatele fotoliului, iar pe fotoliu era asezat un copil.

Atunci Maica Domnului i-a spus femeii ca acela este copilul pe care il va avea si sa ia seama sa nu-l ucida. Femeia s-a indreptat curioasa spre fotoliu sa priveasca copilul, sa-i vada fata, dar nu l-a putut vedea decat de la distanta, fata nu a putut sa i-o vada. Si s-a trezit plangand cu amaraciune. De aceea, ingrozita de gandul ei de mai inainte, nu a mai facut avort si a nascut un copil sanatos, un baiat care a ajuns cel mai serios si bun dintre toti copiii ei.

Si astazi ii multumeste lui Dumnezeu si Maicii Domnului atat pentru ca au oprit-o de la fapta infricosatoare pe care avea de gand sa o savarseasca, cat si pentru acest copil minunat primit in dar de la Dumnezeu.

___________________

Pr. Gabriel

Reclame