A vorbi despre extraordinara personalitate enciclopedica,  ecclesiala, culturala, filosofica, care a fost IPS Antonie Plamadeala ( 1926-2005), ar insemna sa asternem in scris multe mii de pagini si, probabil, ca tot nu am epuiza toate elementele cosnstitutive ale marii sale personalitati si ale operei sale remarcabile. Si nu acesta este scopul nostru aici. Cartile marelui ierarh ardelean sunt editate si se gasesc in librarii, putand fi procurate si lecturate de oricine doreste acest lucru.

Insa, noi dorim sa punem inaintea dvs. cateva dintre pastoralele IPS Antonie, lucrari de o deosebita frumusete teologica si duhovniceasca, care constituie minunate pagini de teologie vie, de comuniune in dragoste si rugaciune a marelui ierarh cu credinciosii pe care i-a pastorit mai bine de 23 de ani.

Detinem, in original, 15 pastorale ale Mitropolitului Antonie Plamadeala, 7 la Nasterea Domnului si 8 la Invierea Domnului, care acopera perioada anilor 1985-2005, adica aproape toata perioada de slujire arhiereasca a Mitropoliei Ardealului a stralucitului vladica.

Iata cateva dintre copertile pastoralelor:

De aceea, ne-am gandit sa vi le punem la dispozitie si dvs., cititorilor si prietenilor nostri, din pretuire si admiratie sincera fata de opera si persoana IPS Antonie Plamadeala, dar si ca omagiu adus la patru ani de la mutarea sa la cer.

In perioada ramasa pana la sarbatoarea Nasterii Domnului, vom publica zilnic cate o pastorala de Craciun a mitropolitului Antonie Plamadeala.

Alaturi de prezentarea in articol a pastoralelor, veti avea posibilitatea sa le downloadati gratuit, atat scanate cat si in format pdf, pentru a le pastra in siguranta si a le studia ori de cate ori veti dori.

Dupa sarbatorile Nasterii Domnului, vom continua publicarea pe blog si a celorlalte pastorale, la Invierea Domnului, ale Mitropolitului Antonie Plamadeala.

Speram ca demersul nostru sa va fie de folos si sa vi-l facem si mai apropiat si mai indragit pe marele vladica ardelean si sa va deschidem apetitul pentru a-i citi in viitor frumoasele si interesantele lucrari.

Pr. Gabriel

Anunțuri