3904519_cnw

Deoarece de-a lungul celor aproape doi ani de cand am initiat blogul nostru am primit din partea cititorilor nostri numeroase mesaje, e-mail-uri si solicitari de a raspunde unor intrebari legate de viata duhovniceasca, am hotarat sa inauguram o noua rubrica pe blogul nostru. In dorinta de a ajuta pe credinciosii adevarati si sinceri, pe cititorii nostri plini de evlavie si dragoste pentru Hristos si Biserica Sa, pe fratii nostri ravnitori in a patrunde invatatura de credinta ortodoxa sau simpli crestini care au nelamuriri, intrebari sau dileme in ceea ce priveste anumite teme sau subiecte ce tin de doctrina, morala si cultul Bisericii Ortodoxe, inauguram o rubrica noua: „Raspunsul duhovnicului.” Prin aceasta rubrica incercam sa raspundem cititorilor nostri la intrebari ce privesc nelamuriri legate de invatatura Bisericii Ortodoxe. Dorim pe aceasta cale, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa contribuim dupa darul si priceperea noastra la zidirea sufleteasca a fiecarui crestin insetat de cuvantul lui Dumnezeu.

Prin urmare, puteti sa ne transmiteti intrebarile dumneavoastra le adresele noastre de e-mail:

pr_gabrielmilitaru@yahoo.com

pr.gabrielmilitaru@gmail.com

Raspunsul il veti primi fiecare dintre dvs. printr-un mesaj la adresele de mail personale. Dar, in masura in care intrebarile sau temele propuse de dvs. sunt de interes general major, captivante si foarte importante pentru zidirea sufleteasca a tuturor credinciosilor ortodocsi, ele vor fi publicate impreuna cu raspunsurile noastre in cadrul unor articole ce vor aparea pe blogul nostru.

Mentionam ca prin acest demers nu dorim nicidecum sa ne substituim cumva duhovnicilor dvs. personali. Dimpotriva, va sfatuim si va indemnam pe fiecare dintre dvs. sa aveti un duhovnic, sa va spovediti si sa va sfatuiti cu acesta in toate cele ce tin de viata duhovniceasca si trupeasca. Aceasta rubrica nu se doreste a fi spovedanie, ci un loc unde sa propunem discutii pe teme ce fie ne sunt inca incomplet lamurite, fie dorim sa aflam mai multe sau sa impartasim si celorlalti  framantarile si cautarile noastre pe taram spiritual. Noi insine, va marturisim, atunci cand avem probleme nelamurite sau dorim sa aflam si sa cunoastem mai multe despre un anumit subiect „calatorim cu intrebarea”. Mai intai intrebam pe duhovnicul nostru, apoi si alti preoti, profesori si teologi.

De asemenea, nu pretindem si nici nu dorim sa cream senzatia ca „le stim pe toate”, ci dimpotriva, si pentru noi este un mod de a invata mai multe, de a ne imbogati sufleteste prin experientele dvs. si de a aprofunda invatatura de credinta. In masura in care ne pricepem, vom raspunde. Acolo unde ne pricepem mai putin, ne vom informa pentru dvs. si pentru noi, astfel vom progresa impreuna.

Speram ca aceasta noua rubrica sa fie pe placul cititorilor nostri si nadajduim ca vom putea contribui atat la lamurirea unor framantari existentiale si sufletesti ale dvs, dar si la intarirea credintei si evlaviei credinciosilor ortodocsi.

Asteptam intrebarile dvs.!

Doamne ajuta!

Pr. Gabriel

a-heartdivider-flowers

Reclame