Astazi, 3 noiembrie si maine, 4 noiembrie 2008, in Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei se desfasoara lucrarile Conferintei pastoral-misionare semestriale de toamna cu tema „Pastoratie pentru sanatate si medicina preventiva„, la care participa preotii din cele noua protoierii ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.  La cele doua conferinte pastoral-misionare au fost invitati reprezentanti ai Ministerului Sanatatii Publice, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse si Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

( foto personale )

Patriarhia Romana va infiinta un centru de recuperare si tratament, unde preotii in varsta si enoriasii bolnavi vor fi consultati, gratuit. „Centrul va fi amplasat langa Palatul Patriarhiei si vor putea veni aici, pentru tratament si recuperare, toti preotii in varsta si enoriasii care de-a lungul vietii au ajutat Biserica. Este nevoie sa avem in grija sanatatea acestor oameni”, a declarat Prea  Fericitul Parinte Patriarh Daniel, in cadrul Conferintei „Pastoratie pentru sanatate si medicina preventiva„.
In parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Patriarhia Romana a initiat o campanie de constientizare privind importanta prevenirii bolilor.  De asemenea, preotii vor explica in biserici importanta prezentarii la medicul de familie pentru efectuarea analizelor gratuite, in cadrul Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei. „Medicii trebuie sa lucreze cu preotii, pentru sanatatea trupului si a sufletului. De aceea, preoti voluntari se afla in spitale, in centrele sociale si in cabinete, pentru a-i ajuta pe bolnavi sa se vindece”, a mai afirmat Prea Fericirea Sa.

A consemnat Pr. G. M.

Anunțuri